ielts sertifikat

IELTS je medjunarodno priznat sertifikat engleskog jezika. Ovaj ispit se svakog meseca može polagati u Britanskom savetu u Beogradu. Škola vrši kompletnu pripremu za polaganje ovog testa.

IELTS ispit je neophodan svima koji žele da studiraju na nekom od britanskih univerziteta ili da emigriraju. IELTS testira sve aspekte poznavanja jezika potrebne tokom studiranja ili obuke na engleskom govornom području.

IELTS je osmišljen tako da procenjuje jezičke sposobnosti kandidata koji bi trebalo da studiraju ili rade u zemlji engleskog govornog područja. Obrazovne institucije u Australiji, Velikoj Britaniji, na Novom Zelandu, a sve više i u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama priznaju ovaj test kao dokaz dovoljnog poznavanja jezika za upisivanje univerziteta i koledža.

Test obuhvata proveru sve četiri upotrebe jezika – slušanje, čitanje, pisanje i govor – u devet nivoa, od onih koji ne govore engleski uopšte do onih koji ga govore tečno. Test ima četiri dela – svi kandidati polažu iste delove – slušanje i govor, ali mogu da biraju da li će da polažu Opšti nivo (General Training) ili Akademski nivo (Academic) za čitanje i pisanje. Akademski nivo procenjuje sposobnost kandidata da prate nastavu, dok opšti nivo procenjuje širi spektar jezičkih veština koje se često odnose na posao.

Trajanje kursa engleskog jezika je od 20 do 60 casova (10 do 30 dvočasa) u zavisnosti od predznanja polaznika. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.